Czosnek w miodzie

Tym razem smakołyk przyrządzony z przepisu Inez (www.herbiness.com). Szczegółowe informacje o tym jak wykonać Czosnek w miodzie dostępne na wspomnianej wyżej stronie. Dziwnym zbiegiem okoliczności nawet słoiczek podobny mamy.

Generalnie bierzemy mały słoiczek, umieszczamy w nim obrany czosnek i zalewamy miodem. Odstawiamy na tydzień i gotowe. Zgodnie z zaleceniami Inez, należy jeść łyżkę miodu i dwa ząbki czosnku dziennie dla wzmocnienia odporności.

Tak naprawdę zainteresowaliśmy się tym przepisem, ponieważ czosnek w miodzie jest składnikiem czegoś znacznie ciekawszego, mianowicie przepisu na Pogromcę kaszlu (dokładny przepis tu).

W tym roku zabraknie nam pozostałych składników, ale w przyszłym mamy nadzieje, że się uda zrealizować cały przepis na Pogromcę kaszlu. Na razie musimy zadowolić się miodkiem czosnkowym. Pierwsza kontrola smaku już za tydzień.

One thought on “Czosnek w miodzie

  1. Pierwsze wrażenia smakowe hmmm. Miodek czosnkowy nie będzie moim przysmakiem, da się zjeść, ale smakowego szału niema. Natomiast czosnek dużo lepszy, choć dość ostry. Zdecydowanie wolę czosnek miodowy niż miód czosnkowy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *